Blogs

Dec. 2017

Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Lieveluiers.nl. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

 

Ik ben Sjoukje Hiemstra-Westerbeek, mem van een dochter uit 2015 en zwanger van onze 2e spruit en trotse eigenaresse van Lieveluiers.nl. Lieveluiers vind haar oorsprong in 2012 waarna ik in juli 2016 het stokje overnam. Naast Lieveluiers werk ik nog 2 ochtenden in de week voor een thuiszorg organisatie.

Van huis uit heb ik een totaal andere achtergrond. Opgegroeid op een melkveebedrijf wilde ik in de voetsporen van mijn vader treden. Mijn ouders vonden altijd dat ik een andere opleiding moest doen dan de opleiding veehouderij. Boeren kon ik wel thuis leren was hun gedachte. Ik heb de opleiding dierverzorging gedaan en ben paraveterinair en gekwalificeerd dierentuin medewerkster. Door omstandigheden moesten wij thuis helaas afscheid nemen van onze koeien en kon ik niet het bedrijf overnemen. Tijdens mijn loopbaan heb ik op een spoedkliniek voor honden en katten gewerkt als OK en anesthesie assistente en in twee Nederlandse dierentuinen. In EmmenZoo werkte ik als de vogel/primaten verzorger en in GaiaPark als vogel/roofdier/hoefdier verzorger. Daarnaast gaf ik ook snowboard les bij Snowworld. Omdat ik altijd in ben voor een uitdaging belande ik bij de faculteit voor diergeneeskunde waar ik onderdeel uitmaakte van het onderzoek naar de doodsoorzaak bij bruinvissen en andere walvisachtigen. Tijdens dit werk ontmoette ik mijn man. Hij is mariene bioloog en verhuisde voor zijn werk naar Bonaire, Caribisch Nederland. Mijn man werkte daar in de natuurbescherming en toen ik een paar maanden later emigreerde was ik gids op het eiland. Samen hebben we daar een aantal jaar gewoond voor we zwanger terug kwamen naar Nederland.

 1. Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen?
Ergens lang geleden had ik iets gelezen over wasbare luiers, hoe en wat, geen idee meer maar toch had ik het opgeslagen. Toen wij zwanger waren kwamen de wasbare luiers weer in mijn gedachten naar boven. Al snel hadden wij besloten om eerst te huren. Wij waren er al lang uit dat wij wasbaar wilden, maar welk systeem was de vraag.

2. Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen?
Toen wij terug kwamen in Nederland zat ik op de helft van de zwangerschap. Niemand wilde mij aannemen en ik besloot om heerlijk te genieten (voor zover dat mogelijk was tijdens mijn zwangerschap) en te aarden in Nederland. Terwijl wij later wasbaar luierden kwam stiekem wel eens het idee, kan ik hier niet iets mee? Tot ik zag dat Lieveluiers.nl een overname kandidaat zocht. Het besluit was heel snel genomen. Doordat ik al klant was bij Lieveluiers.nl kende ik het assortiment en wist ik dat ik volledig achter haar producten stond.

3. Wat inspireert je in je werk?
De verhalen van klanten. Ik ben toch vaak de persoon achter de e-mail of chat en ik vind het zo fijn dat mijn klanten zich thuis bij mij voelen en hun verhaal bij mij willen doen. Soms zit ik met tranen in mijn ogen achter de computer en dan bedenk ik me hoe waardevol dit gesprek geweest is. En natuurlijk de succes verhalen. De klant loopt ergens tegen aan, komt bij mij en samen vinden we een oplossing.

4. Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?
Het overtuigen van de anti wasbare mensen! Hoe leuk is het dat je iemand op een beurs treft die alles vies vind, alle vooroordelen er bij haalt en dat je die persoon toch wat informatie hebt kunnen geven waar ze mee naar huis gaan. En het allermooiste vind ik dat als ik die klant weer terug zie in de shop! Soms niet eens voor wasbare luiers, maar wel voor wasbare billendoekjes of een zwemluier! Dat is toch een stap in de goede richting en wordt er toch nagedacht over het milieu en de billen van hun baby. En geld verdienen, doordat de producten voor het grootste gedeelte uit de VS en Canada komen is het lastig om een fijne winst marge te hebben. Luiers en toebehoren moeten ook nog betaalbaar blijven!

5. Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?
Wasbaar voor je kindje en voor jezelf is dan de normaalste zaak van de wereld. Je wordt niet meer vreemd aangekeken als je aangeeft wasbare luiers te gebruiken of voor jezelf een menstruatie cup. En wasbare reclames op de TV J

6. Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf?
95% van de merken die Lieveluiers.nl voert zijn Amerikaans of Canadees. Voor een aantal merken ben ik de enige retailer in Nederland en België. Daar ben ik trots op. Daarnaast het persoonlijke contact met de klanten. Of de klant nu wel of geen bestelling bij mij heeft gedaan, ik ben altijd bereid om ze te helpen. Soms moet ik even in de luiers ‘duiken’ omdat ik bijvoorbeeld geen ervaring met het merk heb.

 7. Hoe ziet jouw normale werkdag er uit?
Naast de dagelijkse zorg voor onze dochter, huisdieren en grote tuin begint de dag met het lezen van e-mails en Facebook berichten. Alle contact, via Facebook, e-mail of whats app wordt zo snel mogelijk beantwoord. Vervolgens zorg ik er voor dat de webshop weer up to date is en worden de bestellingen klaar gemaakt voor verzending. Bij mooi weer fiets ik samen met onze dochter naar de afleverpunten. Als we terug fietsen plakken we er een mooie route aan vast. Dan fietsen we langs de koeien, schapen en paarden weer terug! Dat is het grote voordeel van op het platteland wonen.

8. Wat is jouw favoriete luier en waarom?
Oeh dat ik een lastige vraag. Ik denk dat het bij ons vooral het printje is ;-) Omdat ik graag test en verder zoek naar eventuele uitbreiding binnen de webshop komen er steeds meer favorieten bij. Met stipt staat de Blueberry All-in-one op 1, de pasvorm is perfect voor onze dochter en wij zijn thuis echt printje verslaafd. Op nummer 2 komt het BestBottom systeem, super slank en veel absorptie. En dan op nummer 3 onze nacht luier, de Mother-ease Sandy. Lange nachten zonder lekkage J

9. Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven?
Huur! Tijdens het huren kom je er achter welk systeem bij jullie en je kindje past. Je doet geen grote uitgave en er is geen ‘man overboord’ als wasbaar luieren het niet is. Filter de forums, helaas kom je steeds dezelfde topics tegen, lekkage, stinkende luiers, wasmachines, wasmiddelen.. Als beginner in de wasbare luierwereld werd ik hier wel door ontmoedigd.. Probeer je daarvoor af te sluiten. En geef niet te snel op. Soms moet je even zoeken naar een balans, je bent net moeder geworden en het wasbaar luieren wil nog niet zoals je voor ogen had. Vraag advies aan je webshop, soms kan een hele simpele toevoeging of handeling je probleem oplossen. En verder ga op avontuur, want dit avontuur is zo ontzettend leuk!

10. Aan wie/welke webshop geef je het stokje door?
Marlous van Wasbaar Wonderland, Marlous kom ik regelmatig tegen op beurzen en we kunnen samen heerlijk kletsen en informatie uitwisselen. Als Marlous al vergeven is, dan mag mijn stokje door naar Jenny van wasbaarluiertje.

Lees meer »

Hilde (29) is onderwijskundige en huismoeder, getrouwd met Robert en samen hebben ze een zoon, Ezra (2)

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers?
Tijdens de zwangerschap van Ezra ben ik mij gaan oriënteren op hoe ik mijn baby zo duurzaam mogelijk kon laten opgroeien. Naast veel tweedehands artikelen kopen en zelf groente- en fruithapjes maken waren wasbare luiers hierin een logische keuze.

2. Fulltime of parttime?
Ik wilde fulltime gaan wasbaar luieren. Ezra is te vroeg geboren, dus we startten toen hij uit het ziekenhuis kwam. Thuis en onderweg altijd wasbaar. Bij logeerpartijtjes verkiezen de oma’s wegwerpluiers, ik laat ze hier vrij in.

3. Wat is je favoriete luier en waarom?
Little lamb tweedelig bamboe. Is altijd lekvrij voor meerdere uren. Super betrouwbaar dus ook voor de nacht.

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?
All-in-one microvezel. Geeft te snel lekkage.

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?
Tweedelige bamboe luier met overbroekje. want is altijd lekvrij voor meerdere uren. Super betrouwbaar dus.

6. Waar haal jij je luiers?
Ik bestel ze online bij Littlelamb Nappies in de sale en op marktplaats of luiermarkt tweedehands

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving?
Verschilt enorm per persoon. Sommige vriendinnen zijn enthousiast en willen als ze zelf kinderen krijgen ook wasbare luiers. Omdat ze er zo leuk uit zien en ze het duurzaamheidsaspect belangrijk vinden. Ook vinden ze het kostenbesparende aspect erg interessant. Andere vriendinnen moeten er niet aan denken om extra was te hebben of vinden het ronduit vies. De oma’s zijn wat sceptisch en zeggen er niet veel over, maar als Ezra gaat logeren vinden ze het wel fijn als ik wegwerpluiers meegeef.

8. Wat vindt je partner ervan?
Hij staat er helemaal achter en is volledig bereid mee te doen.

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?
Nee...

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken?
Laat je niet uit het veld slaan door reacties uit je omgeving. Als ze de moderne wasbare luiers zien draaien heel veel mensen bij.

Ook graag je ervaringsverhaal op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbar.nl o.v.v. Ervaringsverhaal

Lees meer »

ZWAAGDIJK-OOST Webshop BambooBaby.nl biedt in Nederland en België vanaf vandaag de mogelijkheid om voor een vast bedrag per maand wasbare luiers te leasen voor lange termijn. Je kunt hiermee profiteren van de voordelen van wasbare luiers en daarmee actief bijdragen aan een goed milieu.

Het concept 
Een leasepakket bestaat uit 25-30 wasbare luiers, die je gebruikt voor een lange periode, voor een vast bedrag per maand. Tot nu toe kon je alleen luiers huren voor de maximale duur van een aantal weken, waarna alsnog hoge kosten volgden voor aanschaf. Het leasepakket wordt volledig op jouw wensen afgestemd onder persoonlijke begeleiding van één van de consulentes van BambooBaby. Het concept is flexibel; je kunt een aantal keer per jaar luiers wisselen voor een ander model of andere maat. Wanneer u de luiers van BambooBaby ontvangt, zijn ze voorgewassen en kunt u er direct mee aan de slag. Tijdens het gebruik van de luiers zorgt u zelf voor de reiniging ervan. 

Financieel aantrekkelijk 
Je betaalt maandelijks, waardoor je geen hoge aanschafkosten hebt voor de luiers. Dit verlaagt de drempel voor het gebruik aanzienlijk. Deze leaseconstructie brengt geen enkel (financieel) risico met zich mee; er zijn geen borg- of instapkosten en is maandelijks opzegbaar. Het maandbedrag is vergelijkbaar met de kosten van wegwerpluiers.   

Circulaire economie 
Het concept van luier-leasepakketten past binnen de ideeën van een circulaire economie. De luiers blijven eigendom van BambooBaby. De gebruiker is dus geen eigenaar. Je kunt luiers ruilen of terugsturen naar BambooBaby als jouw behoefte verandert. De luiers zijn duurzaam in gebruik, want ze gaan meerdere jaren mee en zijn te gebruiken voor meerdere kinderen.   

Duurzaam 
Wasbare luiers zorgen voor een afvalreductie van 1 ton per kindje, per luierperiode. Daarnaast is de CO2 uitstoot 1,5 tot 2,5 keer minder dan bij het gebruik van wegwerpluiers, zelfs wanneer men het wassen en drogen van de luiers meerekent. Voor de productie van wasbare luiers worden geen bomen gekapt en de impact op landbouwgrond is vele malen lager. Hoe schoon wil je jouw luiers hebben? 

Gemeenten met duurzame doelstellingen 
Onlangs heeft gemeente Rheden, die de duurzaamheid van ons product omarmt, een subsidie regeling opgesteld. Deze gemeente vergoedt per gezin een vast bedrag per maand.  

Lees meer »
Nov. 2017

Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Nappy's.nl. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Hallo allemaal! Ik ben Ilka, het gezicht achter Nappy’s.nl!
Ik ben 30 jaar, getrouwd met Marco en we zijn de ouders van een zoon van 3 jaar en een zoon van 1 jaar. Een derde kindje is onderweg! Ik ben afgestudeerd als wetenschapper op het gebied van jeugdproblematiek en ontwikkelingsstoornissen, maar ben kort na mijn afstuderen met Nappy’s.nl begonnen. Het grootste gedeelte van het werk doe ik alleen, maar ’s avonds en in het weekend is ook Marco een grote hulp. Die zeldzame keer dat ik zo ziek ben dat ik niet kan werken, komt hij het overnemen en krijgen de klanten alsnog hun pakketjes op tijd=)
 
Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen?
Tijdens de zwangerschap van onze oudste kwam ik het ergens tegen, helaas weet ik niet meer waar. De voordelen spraken me erg aan en grote nadelen zag ik eigenlijk niet. We hebben de gok gewaagd en gewoon van alles wat gekocht. Na de geboorte gingen we meteen van start, het één beviel goed, het ander wat minder. Dus sommige spullen werden verkocht en van andere kwamen er meer.
 
Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen?
Toen mijn oudste acht maanden oud was en we dus al acht maanden wasbare luiers gebruikten kwam er een mailtje van één van de webshops waar ik tijdens mijn zwangerschap wat luiers had gekocht. Ze gingen stoppen en vroegen naar eventuele geïnteresseerden voor een overname. Het mailtje kwam op zondag binnen en ik kreeg er kriebels van in mijn buik. Hoe gaaf zou dat zijn? Ik maakte een enthousiast mailtje terug en een week later zaten we al aan de koffie met de toenmalige eigenaren. Het klikte en de overname was snel een feit.
 
Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?
Het klantencontact. De lieve en dankbare berichtjes die je krijgt, omdat je mensen op wat voor manier dan ook geholpen hebt of positief verrast zijn. Dat soort kleine dingen voelen voor mij heel groot en geven mijn dag altijd een gouden randje. Dáár doe ik het voor. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken, positief te verrassen, te helpen (hoe moeilijk dat in sommige situaties ook is) en ze gewoon net een stukje meer persoonlijke aandacht te geven dan er verwacht wordt. Klanten zijn allemaal stukjes goud. Er is niets meer waard voor een bedrijf dan een tevreden klant. Dus ik probeer mensen altijd tevreden te maken, te houden en in zeldzame gevallen weer te maken. Daar word ik blij van!
 
Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?
Geld verdienen;-) Daar ben ik nog niet zo goed in haha. Dat komt ook omdat we heel hard groeien en voortdurend nieuwe merken toevoegen. Dat kost heel veel geld, maar om iets te bereiken moet je bereid zijn om te investeren. Dus dat doen we en hopelijk verdienen we er ooit wel iets aan;-)
 
Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?
Ik hoop dat de aandacht voor wasbare luiers langzaam blijft toenemen. Dat de vooroordelen langzaam verdwijnen. Ik hoop dat de wasbare luiers een serieuze optie worden voor een groot deel van de ouders in plaats voor een select clubje. Ik hoop dat ze steeds normaler gaan worden en dat er specialistische bedrijven blijven bestaan die mensen goed kunnen adviseren bij hun keuze voor een bepaalde luier.
 
​Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf?
Op de allereerste plaats de klantenservice, maar daarnaast ook het enorm uitgebreide assortiment dat momenteel al het grootste is van de Benelux. Daarbij zijn onze prijzen zo laag mogelijk en verzenden we snel.
 
Hoe ziet jouw normale werkdag er uit?
Ik ontbijt rond half 8 met Marco en de kinderen. Marco gaat om kwart voor 8 naar zijn werk. Ik ruim op en kleed de kinderen aan. Daarna start ik de computer op (hoewel ik vaak stiekem al tijdens het ontbijt de mail op mijn telefoon heb gecheckt) en ga ik mails lezen en beantwoorden. Als er de vorige avond weinig bestellingen zijn geplaatst heb ik soms even tijd om wat met de kinderen te doen, een duplobaan bouwen, een tekening maken of een ToetToet autobaan in elkaar knutselen;-) Maar ik gun me hier helaas niet vaak genoeg de tijd voor. Vaak ga ik na het checken van de mails beginnen aan het maken van pakketjes. Hier ben ik vaak de hele dag mee bezig, natuurlijk afgewisseld met de zorg voor de kinderen en ze ontdoen van sudocreme, viltstift, zalf, tandpasta, of iets anders wat ze gevonden hadden en wat ze een interessant smeerobject vonden. De pakketten worden aan het eind van de dag tussen 16.00 uur en 18.00 uur opgehaald. Als ze allemaal klaar staan ga ik de minder urgente mails die overdag zijn blijven liggen beantwoorden. Ook is dat de tijd om geleverde artikelen uit te pakken, te controleren, op te ruimen en weer online te zetten. Ik plaats nieuwe bestellingen bij leveranciers en maak eventueel nieuwe producten aan. Uiteraard plaats ik ook af en toe wat updates op Facebook en Instagram. Vaak plof ik even met de kinderen op de bank als de pakketten daadwerkelijk opgehaald zijn. Dan drinken we even wat met iets lekkers erbij en gaat vaak de tv even aan op een kinderzender. Afhankelijk van het werk wat er nog ligt duurt deze bank en chillsessie tot ik om 18.15 uur ga koken, of minder lang omdat ik toch nog even een uurtje wat wil doen. Maar dan ga ik met de laptop in de woonkamer zitten, en ben ik niet op mijn echte werkplek. Om 18.45 uur komt Marco thuis en eten we. Daarna is het opruimen, even spelen met de kinderen en dan het bedritueel. Tandjes poetsen, nachtluier aan voor de jongste, boekjes lezen, plassen voor de oudste, liedjes zingen of luisteren en dan nog honderd miljoen kusjes. Als de kinderen slapen ploffen we op de bank…..met de laptop. En dan zijn we eigenlijk weer de hele avond met de webshop bezig. Vaak gaan we dan de grotere bestellingen plaatsen, plannen we rekeningen in en overleggen we over nieuwe ideeën en dingen die er moeten gebeuren. Het kan altijd beter, en we hebben altijd honderd dingen op onze to-do list staan.
 
Wat is jouw favoriete luier en waarom?
Dit is echt de moeilijkste vraag van dit hele interview! Ik denk de SoftBums luiers, zowel de Echo als de Omni. Ik vind het verkleinsysteem revolutionair en zo ontzettend fijn. Daarnaast vallen ze prachtig slank en zijn ze op veel verschillende manieren te gebruiken. Als ze niet in de was zitten pak ik ze altijd als eerste. Daarna volgen de Alvababy pocketluiers, heerlijke degelijke luiers die altijd mooi zitten en goed werken voor mijn kinderen. En die printjes…zo mooi en zo divers!
 
Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven?
Ga het gewoon doen. De geijkte tips zijn natuurlijk om eerst te huren en/of een consult te volgen. Maar als je er uit bent en weet wat je wilt; ga het dan gewoon doen. Ga ervaren, ga leren, ga fouten maken en realiseer je dat alles wat nieuw is oefening vraagt en niet perfect kan of hoeft te gaan. Het is een geweldige wereld, maar het vergt vaak wat tijd en oefening om het lekker onder de knie te krijgen en de perfecte manier voor jou en je kind te vinden. Als je dat van tevoren al weet en accepteert, nou dan kan er helemaal niets meer mis gaan en dan worden het een paar fantastische wasbare luier jaren, met de vrolijkste waslijnen van de straat en de knapste gezondste billetjes van de hele buurt.
 
 
Aan wie/welke webshop geef je het stokje door?
Ik geef het stokje graag door aan Sjoukje van lieveluiers.nl. Zij heeft me een paar maanden geleden een heel groot pakket met luiers en leuke baby- en kinderproducten opgestuurd voor het goede doel dat ik dit jaar steun. Ik vond dit ontzettend lief en wil haar op deze manier nog een keer bedanken voor deze actie!
 
 
Lees meer »