Ondernemer in beeld: Groen Gezin

Gepubliceerd op 22 maart 2018 21:31

Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Groen Gezin. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Hallo, ik ben Marijke, de eigenaar van Groen Gezin en de ontwerpster van de Juar luier. Ik ben getrouwd met Ronald en samen hebben wij 2 jongens, Jurjen (6) en Arjen (bijna 4). Zien jullie waar de naam Juar vandaan komt? Inderdaad van mijn 2 beste luier testers.

Hoe en wanneer ben je zelf in aanraking gekomen met wasbare luiers?

Tijdens mijn zwangerschap van de eerste kwam ik met wasbare luiers in aanraking via een facebook groep. Ik was gelijk enthousiast over het idee. Het milieu, de kostenbesparing en natuurlijk de leuke printjes.
Na online zoeken en lezen zag ik door het welbekende bos de luiers niet meer.
Hierdoor stopte mijn zoektocht in eerste instantie. Tijdens mijn herstel van de keizersnee ging ik toch weer rondkijken.
Uiteindelijk had ik toen de oudste 2 maand was, de eerste wasbare luiers in huis.

Hoe kwam je op het idee om een webshop te beginnen?

Toen ik voor de keuze kwam om weer te gaan solliciteren of voor mezelf verder te gaan. Koos ik voor het laatste. Ik wilde de wereld van de wasbare luiers toegankelijker maken. En met een webshop kon ik naar beurzen en de wasbare luiers promoten. Mijn webshop heette eerst luiersendraagdoeken.nl. Omdat ik naast wasbare luiers ook een enorme liefde heb voor het dragen.  Ik wilde deze 2 dingen daarin combineren.
Na enige tijd wilde ik meer uitbreiding en dekte luiersendraagdoeken de inhoud van de shop niet meer. En daar werd Groen Gezin geboren. 

Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Tevreden klanten is absoluut datgene waar ik het meest blij van wordt. Mensen op weg helpen in de wasbare luierwereld, en uiteindelijk horen dat ze tevreden zijn met hun keuzes. Maar ook mensen met ‘problemen’ weer verder helpen.  

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?

Het loslaten. Je bent gauw geneigd om 24/7 bezig te zijn met je eigen bedrijf. Maar je bent uiteraard meer dan eigen baas. Die balans is soms lastig. Maar al doende leert men J

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?

 Ik denk dat de wasbare luierwereld dan gegroeid is. En dat er een stuk minder verbaasde gezichten zijn als je zegt dat je wasbare luiers gebruikt. Het zou mooi zijn als ze in de schappen van de drogisten liggen. Maar of ze zo ‘populair’ worden…..Ik hoop het.

Wat is nu echt kenmerkend/karakteristiek voor jouw bedrijf?

We proberen bewust een niet te groot assortiment aan luiers te hebben, zodat de keuze voor klanten makkelijker wordt. De keerzijde is dat als klanten onze systemen niet fijn vinden, we niet direct een alternatief hebben. Maar we verwijzen ze dan vaak door naar een andere webshop die bij hun behoefte past. 

Hoe ziet jouw normale werkdag eruit?

Als de oudste naar school is worden er mailtjes beantwoord en bestellingen klaargemaakt. De jongste helpt mee de pakketjes klaar te maken. Het dichtplakken en de adreslabels erop.
Als ik de oudste uit school haal breng ik de pakketjes weg. Dan doe ik s’avonds de administratie/mail en zet eventuele nieuwe bestellingen klaar.

Wat is jouw favoriete luier en waarom?

Juar is mijn favoriete luier. Natuurlijk omdat ik hem zelf ontworpen heb J. Het is dus een luier gemaakt naar mijn ideeën en ervaringen. Mijn kinderen dragen in de nacht nog steeds de juar maat 3. 

Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven?

Koop of huur eerst een aantal verschillende luiers. En probeer ze een tijdje uit. Dan pas kun je een weloverwogen keuze maken.

Aan wie/welke webshop wil je het stokje graag doorgeven?

Aan Rianne Moore van Mooregreen, omdat ik bij haar mijn eerste luiers gekocht heb :)


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.