• Sjouke

Ondernemer in beeld: BambooBaby


Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij BambooBaby. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Ik ben Caroline, eigenaresse van BambooBaby. Ik ben mama van Joël en een 5 weken oude dochter Jesslynn. Op dit moment doe ik alles rondom BambooBaby helemaal zelf, met een aantal sparringpartners in mijn familie- en vriendenkring. BambooBaby is live sinds afgelopen kerstvakantie, ik ben nu dus een kleine 10 maanden onderweg en heb nog veel te leren! Omdat ik dit voornamelijk doe vanuit mijn idealisme (het promoten van duurzaamheid) en hobby (tja, luierverslaafd…) is dit (nog) geen fulltime baan voor mij en heb ik ook geen winstoogmerk. Ik werk ook nog 3 dagen in de week bij een handelshuis in Amsterdam op de afdeling personeelszaken. Ik ben afgestudeerd arbeids- en organisatiepsychologe.

Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen?

Tijdens de zwangerschap van mijn zoontje kwam ik voor het eerst via internet in aanmerking met wasbare luiers. Ik had de eerste al aangeschaft voor ik bevallen was, maar ben uiteindelijk ‘pas’ na een week of 6 gestart, omdat mijn zoontje smalle billetjes had en ik geen newborn luiers in huis had. Dat is voor deze baby een heel ander verhaal!

Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen?

Ik gebruikte voor mijn zoontje al wasbare luiers, maar ik kon nooit de producten die ik nodig had of wilde hebben op 1 plek vinden. Daarnaast vind ik het leuk om online bezig te zijn, ben ik handig met computers en begrijp ik de basis van administratie. Tijdens een vakantie in Italië vielen de puzzelstukjes op hun plaats en had ik ineens het gekke idee om dan maar zelf de stoute schoenen aan te trekken en de producten te gaan verkopen. Gekke ik!

Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Het allerleukste vind ik om mensen enthousiast te maken over het gebruik van wasbare luiers. De eerste reactie van mensen is toch vaak dat het vies is, of erg veel werk, maar echt, dit valt hartstikke mee! Je hebt inlegvelletjes voor in de luier, die je met viezigheid en al weg kunt gooien – en het zijn slechts 2 wasjes per week extra. En heel eerlijk, je hebt al heel veel was als je kinderen hebt, plus dat ik dit de leukste was van de week vind! En je ben echt onwijs goed bezig voor het milieu; je bespaart tonnen afval!

Om de wasbare luiers te promoten sta ik veel op markten en beurzen, dit vind ik super leuk om te doen. Daarnaast geeft iedere verkoop toch weer een kick; er zijn mensen die het met me eens zijn! En door hun aankoop stimuleren ze mij om weer verder te gaan met het verspreiden van het woord. Want elke cent die binnenkomt, wordt net zo hard weer geïnvesteerd in de groei van BambooBaby en het promoten van wasbare luiers in het algemeen.

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?

Wat ik het minst leuk vind aan het runnen van BambooBaby? Ik vind het lastig om me niet te veel bezig te houden met wat mijn ‘concurrenten’ doen. Het liefst zie ik ze niet als concurrent, maar als collega – we hebben een gezamenlijk doel in mijn ogen, namelijk het op de kaart zetten van de wasbare luier.

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?

De wasbare luier is helemaal terug! Het is dan weer de norm om wasbaar te gebruiken ipv wegwerp. Lease- en/of huurconstructies zijn aan de orde van de dag. De kwaliteit van de producten is nog beter, we hebben veel van de productieprocessen hier in eigen land.

​Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf?

Op BambooBaby staan alleen producten die ik zelf ook echt gebruik en waarvan ik overtuigd ben dat anderen hier ook blij mee zullen zijn. Ik sta dus voor de volle 100% achter mijn producten. Wat mij verder onderscheid van mijn concurrenten is dat ik niet zozeer een winstoogmerk heb: veel liever verspreid ik het ‘virus’ van het gebruik van wasbare luiers. Daardoor kan ik eerlijke adviezen geven naar klanten toe en kan ik specifiek op hun situatie inspelen. Het geven van luierconsulten vind ik een van de leukste dingen om te doen!

Hoe ziet jouw normale werkdag er uit?

Mijn dagen zijn altijd verschillend. Op de dagen dat ik naar mijn vaste baan ga, ligt de shop altijd een beetje stil, op het wegbrengen van pakketjes en het beantwoorden van mailtjes na. Op dagen dat ik ‘vrij’ ben, sta ik altijd samen op met mijn zoontje, om eerst gezellig te gaan ontbijten. Vaak na het ontbijt gaat de laptop aan en kan mijn zoontje zichzelf wel even een uurtje vermaken. Dan kan ik mooi alle producten bijwerken, orders verwerken, Social Media updaten, leveranciers (na)bellen etc. Zodra mijn partner thuis is, of als mijn zoontje slaapt, kan ik mooi nog wat extra tijd aan de shop besteden.

Wat is jouw favoriete luier en waarom?

Ik heb heel veel verschillende favorieten! Echt, het verschilt per dag en zelfs per moment van de dag. Ik ben heel tevreden over de Anavy voorgevormd, die zijn heerlijk zacht en blijven altijd lekvrij tijdens de nacht. Oh en de fleecebroekjes van Anavy! Echt, ik zweer erbij!

Verder gebruik ik echt alles door elkaar; overdag Little Lamb pockets, Anavy Easy, Imse Vimse SIO, POOPS! AIO en ik ben nu ook bezig met testen van wat luiers die ik wil toevoegen aan het assortiment (nog geheim welke, maar allemaal ‘made in EU’.

Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven?

Geef niet direct op! Iedereen heeft in het begin lekkage, houd daar gewoon rekening mee. Jij moet nog handig worden in het uitvogelen van hoe het werkt en vaak ken je het plas/poepgedrag van je kindje nog niet goed. Dit zijn allemaal zaken die het begin wat vermoeizamen. Verschoon iets vaker, probeer meerdere systemen uit, experimenteer! Wasbare luiers zijn hartstikke leuk, maar gun jezelf en je gezin even wat tijd om in het ritme te komen en uit te vinden wat voor jullie het beste werkt.

Aan wie/welke webshop geef je het stokje door?

Saskia Hoornaert van Kempense Luierkontjes! Wij zijn ongeveer tegelijkertijd gestart en hebben daardoor een beetje een speciale band. [red. omdat de Kempense Luierkontjes al is geweest nemen we volgende maand een kijkje bij Nappy's.nl]

#Ondernemerinbeeld #Interview #BabooBaby #CarolinevanBeelen #Blog

55 weergaven0 opmerkingen