Ondernemer in Beeld: Lieveluiers.nl

Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Lieveluiers.nl. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Ik ben Sjoukje Hiemstra-Westerbeek, mem van een dochter uit 2015 en zwanger van onze 2e spruit en trotse eigenaresse van Lieveluiers.nl. Lieveluiers vind haar oorsprong in 2012 waarna ik in juli 2016 het stokje overnam. Naast Lieveluiers werk ik nog 2 ochtenden in de week voor een thuiszorg organisatie.
Van huis uit heb ik een totaal andere achtergrond. Opgegroeid op een melkveebedrijf wilde ik in de voetsporen van mijn vader treden. Mijn ouders vonden altijd dat ik een andere opleiding moest doen dan de opleiding veehouderij. Boeren kon ik wel thuis leren was hun gedachte. Ik heb de opleiding dierverzorging gedaan en ben paraveterinair en gekwalificeerd dierentuin medewerkster. Door omstandigheden moesten wij thuis helaas afscheid nemen van onze koeien en kon ik niet het bedrijf overnemen. Tijdens mijn loopbaan heb ik op een spoedkliniek voor honden en katten gewerkt als OK en anesthesie assistente en in twee Nederlandse dierentuinen. In EmmenZoo werkte ik als de vogel/primaten verzorger en in GaiaPark als vogel/roofdier/hoefdier verzorger. Daarnaast gaf ik ook snowboard les bij Snowworld. Omdat ik altijd in ben voor een uitdaging belande ik bij de faculteit voor diergeneeskunde waar ik onderdeel uitmaakte van het onderzoek naar de doodsoorzaak bij bruinvissen en andere walvisachtigen. Tijdens dit werk ontmoette ik mijn man. Hij is mariene bioloog en verhuisde voor zijn werk naar Bonaire, Caribisch Nederland. Mijn man werkte daar in de natuurbescherming en toen ik een paar maanden later emigreerde was ik gids op het eiland. Samen hebben we daar een aantal jaar gewoond voor we zwanger terug kwamen naar Nederland.


 1. Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen? Ergens lang geleden had ik iets gelezen over wasbare luiers, hoe en wat, geen idee meer maar toch had ik het opgeslagen. Toen wij zwanger waren kwamen de wasbare luiers weer in mijn gedachten naar boven. Al snel hadden wij besloten om eerst te huren. Wij waren er al lang uit dat wij wasbaar wilden, maar welk systeem was de vraag.


2. Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen? Toen wij terug kwamen in Nederland zat ik op de helft van de zwangerschap. Niemand wilde mij aannemen en ik besloot om heerlijk te genieten (voor zover dat mogelijk was tijdens mijn zwangerschap) en te aarden in Nederland. Terwijl wij later wasbaar luierden kwam stiekem wel eens het idee, kan ik hier niet iets mee? Tot ik zag dat Lieveluiers.nl een overname kandidaat zocht. Het besluit was heel snel genomen. Doordat ik al klant was bij Lieveluiers.nl kende ik het assortiment en wist ik dat ik volledig achter haar producten stond.


3. Wat inspireert je in je werk? De verhalen van klanten. Ik ben toch vaak de persoon achter de e-mail of chat en ik vind het zo fijn dat mijn klanten zich thuis bij mij voelen en hun verhaal bij mij willen doen. Soms zit ik met tranen in mijn ogen achter de computer en dan bedenk ik me hoe waardevol dit gesprek geweest is. En natuurlijk de succes verhalen. De klant loopt ergens tegen aan, komt bij mij en samen vinden we een oplossing.

4. Wat vind je de grootste uitdaging in je werk? Het overtuigen van de anti wasbare mensen! Hoe leuk is het dat je iemand op een beurs treft die alles vies vind, alle vooroordelen er bij haalt en dat je die persoon toch wat informatie hebt kunnen geven waar ze mee naar huis gaan. En het allermooiste vind ik dat als ik die klant weer terug zie in de shop! Soms niet eens voor wasbare luiers, maar wel voor wasbare billendoekjes of een zwemluier! Dat is toch een stap in de goede richting en wordt er toch nagedacht over het milieu en de billen van hun baby. En geld verdienen, doordat de producten voor het grootste gedeelte uit de VS en Canada komen is het lastig om een fijne winst marge te hebben. Luiers en toebehoren moeten ook nog betaalbaar blijven!


5. Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit? Wasbaar voor je kindje en voor jezelf is dan de normaalste zaak van de wereld. Je wordt niet meer vreemd aangekeken als je aangeeft wasbare luiers te gebruiken of voor jezelf een menstruatie cup. En wasbare reclames op de TV J


6. Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf? 95% van de merken die Lieveluiers.nl voert zijn Amerikaans of Canadees. Voor een aantal merken ben ik de enige retailer in Nederland en België. Daar ben ik trots op. Daarnaast het persoonlijke contact met de klanten. Of de klant nu wel of geen bestelling bij mij heeft gedaan, ik ben altijd bereid om ze te helpen. Soms moet ik even in de luiers ‘duiken’ omdat ik bijvoorbeeld geen ervaring met het merk heb.


 7. Hoe ziet jouw normale werkdag er uit? Naast de dagelijkse zorg voor onze dochter, huisdieren en grote tuin begint de dag met het lezen van e-mails en Facebook berichten. Alle contact, via Facebook, e-mail of whats app wordt zo snel mogelijk beantwoord. Vervolgens zorg ik er voor dat de webshop weer up to date is en worden de bestellingen klaar gemaakt voor verzending. Bij mooi weer fiets ik samen met onze dochter naar de afleverpunten. Als we terug fietsen plakken we er een mooie route aan vast. Dan fietsen we langs de koeien, schapen en paarden weer terug! Dat is het grote voordeel van op het platteland wonen.


8. Wat is jouw favoriete luier en waarom? Oeh dat ik een lastige vraag. Ik denk dat het bij ons vooral het printje is ;-) Omdat ik graag test en verder zoek naar eventuele uitbreiding binnen de webshop komen er steeds meer favorieten bij. Met stipt staat de Blueberry All-in-one op 1, de pasvorm is perfect voor onze dochter en wij zijn thuis echt printje verslaafd. Op nummer 2 komt het BestBottom systeem, super slank en veel absorptie. En dan op nummer 3 onze nacht luier, de Mother-ease Sandy. Lange nachten zonder lekkage.


9. Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven? Huur! Tijdens het huren kom je er achter welk systeem bij jullie en je kindje past. Je doet geen grote uitgave en er is geen ‘man overboord’ als wasbaar luieren het niet is. Filter de forums, helaas kom je steeds dezelfde topics tegen, lekkage, stinkende luiers, wasmachines, wasmiddelen.. Als beginner in de wasbare luierwereld werd ik hier wel door ontmoedigd.. Probeer je daarvoor af te sluiten. En geef niet te snel op. Soms moet je even zoeken naar een balans, je bent net moeder geworden en het wasbaar luieren wil nog niet zoals je voor ogen had. Vraag advies aan je webshop, soms kan een hele simpele toevoeging of handeling je probleem oplossen. En verder ga op avontuur, want dit avontuur is zo ontzettend leuk!


10. Aan wie/welke webshop geef je het stokje door? Marlous van Wasbaar Wonderland, Marlous kom ik regelmatig tegen op beurzen en we kunnen samen heerlijk kletsen en informatie uitwisselen.

90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven