• Sjouke

Ondernemer in beeld: Wasbaar Wonderland

Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Wasbaar Wonderland. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeldHallo allemaal!

Mijn naam is Marlous, 30 jaar en ik ben de eigenaar van Wasbaar Wonderland. Ik ben getrouwd met Hendri en heb twee kindjes: een zoon van 5 en een dochter van 3. Ik kom uit een ondernemersfamilie en na mijn studie aan de Hoge Hotelschool en daarna mijn master Internationale Bedrijfskunde, heb ik eigenlijk altijd een eigen bedrijf gehad. 2,5 jaar geleden ben ik Wasbaar Wonderland gestart, eigenlijk puur als probeersel. Dit is een beetje uit de hand gelopen, en zo is Wasbaar Wonderland steeds verder gegroeid.

Mijn man Hendri werkt ook mee in Wasbaar Wonderland. Hij doet alle vormgeving, foto’s en eigenlijk alles wat jullie aan afbeeldingen zien op de site. Daarnaast zijn veel van jullie hem ook al eens tegengekomen op beurzen. Het is ontzettend fijn om met z’n tweeën het bedrijf te runnen, omdat we het vanaf het begin helemaal samen hebben opgebouwd en het echt van ons is.


Hoe en wanneer ben je zelf in aanraking gekomen met wasbare luiers?

Toen ik 19 was, begon ik tijdens mijn studie te werken als nanny. Het gezin waar ik toen werkte had 3, later 4 kinderen en die gebruikten wasbare luiers. Ik had er nog nooit van gehoord en was verbaasd hoe ontzettend makkelijk het in gebruik was. Toen ik zwanger werd van onze oudste, was hun jongste net uit de luiers en heb ik hun hele pakket gekregen. Onze oudste zit dus al sinds zijn geboorte in wasbaar, hoewel we toen ook nog wel eens wegwerp gebruikten als we weg gingen. Toen mijn dochter werd geboren, reageerde zij heel heftig op wegwerpluiers. Ze is heel allergisch aangelegd en elke wegwerpluier zorgde voor uitslag, tot bloedens toe. Dat was voor ons het kantelpunt dat we echt 100% wasbaar zijn gaan gebruiken. Ik wilde ook echt niet meer anders op dat moment! We zijn toen ook nog veel verschillende luiers bij gaan kopen, gewoon om van alles wat te proberen.


Hoe kwam je op het idee om een webshop te beginnen?

Dat is wel een grappig verhaal, want eigenlijk was het een soort spelletje tussen mijn man en mij. We hadden in december 2014 besloten om ieder een bedrag opzij te zetten van ons spaargeld, om te kijken wie daar in december 2015 het meeste van gemaakt zou hebben. We mochten er mee doen wat we wilden. Ik was toen al erg actief op Facebook groepen over wasbare luiers en gaf daar veel advies. Dit vond ik ontzettend leuk om te doen. Het product is natuurlijk geweldig, maar ook de ideeën achter wasbare luiers passen erg bij ons eigen duurzaamheidsidee en er is nog zoveel onbekendheid, wat het een uitdaging maakt om mensen te informeren. Er werd vaak gevraagd of ik misschien consulent was en dat bracht me op het idee. Mijn dochter was toen 6 maanden en ik wilde graag weer zelf iets opstarten, gewoon om lekker bezig te zijn. Zo is Wasbaar Wonderland geboren. En uiteindelijk een beetje uit de hand gelopen, want we bleven maar groeien. Ik vind het ontzettend leuk werk en doe het erg graag. Het klantcontact vind ik heerlijk (ook een product uit mijn Hoge Hotelschooltijd) en het is zo divers omdat het werk uit zoveel facetten bestaat. Het was zoveel leuker nog dan ik van tevoren had kunnen bedenken. En bijkomend voordeel: ik kon in december 2015 zeggen dat ik de weddenschap gewonnen had ?.


Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Het contact met klanten, dat blijft altijd het leukste. Als je iemand blij hebt gemaakt door te kijken wat er precies past bij haar (of zijn) situatie. Dat vind ik het belangrijkste: dat het past bij de klant. Ik heb liever blije klanten dan direct een hoge omzet. Bij ons staat de klant altijd voorop. Daarom hebben wij heel veel huurp