top of page

Kiind: Wasbare luiers: om blij van te worden


door Nelleke Bos | 6 februari 2017

Over wasbare luiers schrijven we graag, omdat het zo ont-zet-tend duurzaam is. Zoals in Billetjes in wasbare luiers, waarin je kunt lezen hoe gezond die luiers zijn voor je baby’s huid. En hoe bewust en duurzaam voor onze planeet. Bij elke wasbare luier die ik mijn zoon omdeed, verscheen er zowat een aureool boven mijn hoofd, zo trots was ik dat er weer iets niet op de grote afvalberg bij kwam dankzij dit wasbare exemplaar.

Of lees Waarom wasbare luiers best een optie zijn, waarin we alle praktische bezwaren vrolijk wegwuiven, en er nog een rij voordelen aan toe voegen. Zoals geld besparen. Minder kans op luieruitslag.  En het helpen voorkomen van heupdysplasie. Meer kans op vroeg zindelijk worden. Wist je bijvoorbeeld dat kinderen gemiddeld een jaar later zindelijk zijn geworden, sinds de introductie van de wegwerpluier?   Wasbare luiers zijn trouwens niet de enige oorzaak. Tijd en aandacht van de ouders telt ook mee. Babyzindelijkheidscommunicatie is daarom heel fijn om te combineren. Het versterkt het bewustzijn van kinderen over hun eigen zindelijkheid.

Je kunt ook heel knuffelbare jumpsuit of toffe harembroek maken met lekker veel ruimte om die bolle wasbare luier in te stoppen: Brei een jumpsuit voor je baby en Relaxen in je zelfgemaakte harembroek.




Om blij van te worden

Over een heel belangrijk onderdeel van wasbare luiers hebben we nog niet genoeg gezegd: ze zijn om gewoon heel blij van te worden. Het is een heel concrete en simpele manier van duurzaamheid in de opvoeding brengen.

We vroegen gebruikers van wasbare luiers – nou, hun ouders dan – om foto’s in te sturen van de schattige kontjes die wasbaar dragen. Het resultaat was overweldigend. Bergen post kregen we binnen, met foto’s van zeer vrolijke billen. Het is duidelijk dat ouders die voor wasbaar kiezen bewuste en trotse ouders zijn.

Het oog wil ook wat, en zeg nou zelf: een kind in een van deze vrolijke printjes is toch om op te eten? Vroeger, in de jaren ’70 bijvoorbeeld, kwam je nog weg met ietwat kleurloze geitenwollensokkenkeuzes. Maar eerlijk is eerlijk, in de eenentwintigste eeuw gaan bewust, duurzaam en blij hand in hand. Met moderne wasbare luiers is dat een fluitje van een cent.


Als je meer wil weten & vergelijken in de wereld van wasbare luiers, zoek dan de wasbareluierwereld even op.



📷

8 weergaven0 opmerkingen
bottom of page