top of page

Luiertheek

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, kind en de portemonnee. Helaas worden ze door slechts een kleine groep mensen gebruikt. Onbekendheid en negatieve associaties met wasbare luiers spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast ligt de drempel om wasbare luiers te proberen hoog door o.a. de complexiteit van het product, moeilijk toegankelijke informatievoorziening en een hoge startinvestering.

 

Resultaten van pilots met wasbare luiers in de gemeentes Hengelo en Raalte tonen aan dat ongeveer drie kwart van de mensen doorgaat met het gebruik van wasbare luiers na 8-14 weken onder begeleiding wasbare luiers te hebben geprobeerd. Goede informatievoorziening, gebruik van hoog kwalitatieve luiers en het zelf kunnen ervaren spelen een belangrijke rol in het succes van deze proeven.

 

Om ouders in heel Nederland kennis te laten maken met wasbare luiers is het idee van een Luiertheek ontstaan. Bij de luiertheek kunnen ouders luiers lenen en krijgen ze begeleiding van een deskundige. De drempel om wasbare luiers uit te proberen wordt hierdoor verlaagd; geen grote startinvestering, korte lijntjes met deskundigen en direct zelf ervaren hoe wasbare luiers werken.

 

Voordelen Luiertheek:

  • Laagdrempelig (geen hoge startinvestering)

  • Korte lijntjes met deskundige (persoonlijke begeleiding)

  • Direct contact met andere ouders, ervaringsdeskundigen en experts binnen het netwerk/community van Wasbare Luierwereld

  • Direct zelf ervaren; zien, voelen en proberen

  • Onafhankelijk (geen belangenverstrengeling t.o.v. webshops)

  • Landelijk (via netwerk van onafhankelijke luierconsulenten)

bottom of page