top of page
  • Sjouke

'Voordat je een hele stash koopt, ga eerst kijken wat bij je past'


Tamara (39 jaar) is technisch receptioniste en heeft samen met Rayen vijf kinderen. Hun jongste dochter Ravinay is bijna 6 maanden.

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers? We waren op vakantie in Engeland en daar zag ik een proefpakket liggen van Bambino Mio soft en die heb ik gekocht, ondanks dat ik niet zwanger was. Onder het motto 'mocht er nog een kleintje komen dan gaan we dit proberen' en anders geef ik het cadeau.

2. Fulltime of parttime? Op dit moment ten al tijde fulltime.

3. Wat is je favoriete luier en waarom? Favoriete luier is die van Huda, deze valt slank en is makkelijk bij te boosten zonder dat je kindje een megakont krijgt.

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?

Popolini onesize, deze gebruik ik het minst vanwege de breedte tussen de benen. De absorptie is wel goed en het materiaal dat gebruikt wordt is makkelijk schoon te maken.

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?

Ik zou dan moeten kiezen voor Huda, maar de prijs van deze luier is skyhigh dus wij luieren met Bambi Roxy voorgevormd voor overdag met een Little Lamb overbroekje. De overbroekjes hebben geen drukknopen wat ik fijner vind met broeken en het velcro zoals ze dat hebben gedaan vind ik fijner dan andere overbroekjes.

De luiers zijn niet zo duur en absorberen goed en de print is heel leuk. Voor 's nachts heb ik Bamboozle van Totsbots met een extra inlegger of een peenut-pad. Met een wolbroek gaat dit super. En voor de winter hebben we nog longies (lange wolbroek) voor over de luier, dat is dan lekker warm en je hebt geen last van elastiek en het is meer ademend.

6. Waar haal jij je luiers? Een deel komt uit Duitsland en een deel heb ik via Marktplaats of een FB groep.

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving? Ze zeggen er niks over, maar ik heb het vermoeden dat iedereen mij voor gek verklaart: "Wasbare luiers in deze tijd!" Pampers wordt volop gepromoot van 'kijk hoe goedkoop, het is geen geld en ze zjjn zo goed' (Waar ik het uiteraard niet heel erg mee eens ben!).

8. Wat vindt je partner ervan? Mijn partner vindt het allemaal wel prima, 'whatever makes me happy'. Hij verschoont ook, maar strikluiers en alles met knoopjes daar waagt hij zich niet aan.

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?

Nee, nog niet.

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken? Het is leuk en echt niet zoveel werk als je denkt. En het kan zeer verslavend werken. Voordat je een hele stash koopt, ga eerst kijken wat bij je past. Ik deed het verkeerd om. Twee keer alles volledig gekocht en daarna heb ik pas mijn systeem gevonden.

Ook graag je ervaringsverhaal op Wasbare Luierwereld? Mail naar blog@wasbareluierwereld.nl o.v.v. Ervaringsverhaal

1.154 weergaven0 opmerkingen
bottom of page