top of page
  • Sjouke

'Ik merk dat mensen die al bewust leven er snel de voordelen van inzien en er enthousiast over z

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Gonneke (33) is fulltime moeder en getrouwd met Simon. Samen hebben een zoon, Berend (bijna 18 maanden) die fulltime wasbare luiers gebruikt. Lees hier het verhaal van Gonneke.

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers?

Al jaren voor ik zwanger was had ik gelezen over wasbare luiers. Omdat ik zo natuurlijk en bewust mogelijk probeer te lezen heb ik tijdens mijn zwangerschap me hierin verdiept. Ik heb er veel over gelezen maar zag door de bomen het bos niet meer. Tot ik las dat er consulenten zijn waarmee je vrijblijvend een afspraak kunt maken. Je kunt luiers zien, voelen en advies krijgen op onze levensstijl aangepast. Vanaf dat moment was ik overtuigd (en mijn man trouwens ook) en hebben we gekozen om een pakket aan te schaffen. Inmiddels gebruiken we deze al weer bijna een jaar met plezier en zijn we erg tevreden. Zo tevreden zelfs dat ik besloten heb om ook consulente te worden.

2. Fulltime of parttime?

Fulltime, alleen de eerste week in het ziekenhuis hebben we ervoor gekozen om wegwerpluiers van Naty te gebruiken. Het leek ons praktischer om er thuis mee te beginnen.

3. Wat is je favoriete luier en waarom?

We gebruiken Bamboozles in combinatie met Peenut pads van Totsbots en Thirsties overbroekjes. We hebben gekozen voor een 2-delig systeem omdat we verwachtten dat onze kleine (net als zijn vader vroeger) een warmbloedig jochie zou zijn. En dat klopt. Hij heeft het vaak warm en zweet veel. We wilden een luier die goed ademt en bovendien gaf ik de voorkeur aan bamboe.

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?

Geen ervaring met andere luiers.

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?

Zie vraag 3.

6. Waar haal jij je luiers?

Bij Kaatje Katoen.

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving?

Er zijn nog altijd veel vooroordelen over het wasbaar luieren. Ik merk dat mensen die al bewust leven er snel de voordelen van inzien en er enthousiast over zijn. In mijn omgeving zijn er maar weinig die interesse hebben in onze keuze of er meer van willen weten.

8. Wat vindt je partner ervan?

Die is vanaf het begin razend enthousiast. De eerste dagen hebben we in het ziekenhuis wegwerpluiers gebruiken. Toen we een dag thuis waren zei hij: “Ik vind deze luiers veel fijner dan die wegwerpdingen!”

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?

Grappigs….nee niet echt.

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken?

Maak een afspraak met een wasbare luier consulente zodat je verschillende luiers kunt voelen en zien. Ook krijg je advies welke luier geschikt is voor jouw thuissituatie. Hierdoor is het veel makkelijker een keus te maken wel luiersysteem bij je past.

Ook graag je ervaringsverhaal op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@wasbareluierwereld.nl o.v.v. Ervaringsverhaal


337 weergaven0 opmerkingen
bottom of page