top of page
  • Sjouke

'De luiertaarten die we hebben gekregen staan nog steeds onaangetast stof te vangen'

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Lizet (27) is magazijnmedewerker en luierconsulente. Ze is getrouwd met Robert en moeder van Nathan en Mya (11 maanden). Beiden gebruiken wasbare luiers. Lees hier het verhaal van Lizet.

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers?

Ik heb veel informatie opgezocht tijdens mijn zwangerschap nadat ik wist dat mijn moeder vroeger bij ons alledrie ook wasbare luiers heeft gebruikt. Na veel uitzoekwerk heb ik op de Negenmaandenbeurs nog eens van alles in het echt gevoeld en gezien etc en toen een keuze gemaakt.

2. Fulltime of parttime?

Fulltime, ook op de crèche, de oppas, oma’s en vakanties tot nog toe. Al heb ik wel aan mijn man moeten beloven dat als we in de zomer 3 weken gaan kamperen en er geen wasmachine is ik toch echt weggooiluiers moet gebruiken.

3. Wat is je favoriete luier en waarom?

Bamboozle stretch tweedelig. Is tot nu toe de enige waar ik echt ervaring mee heb, maar ik ben zeer tevreden en zie geen reden om andere uit te proberen.

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?

Wegwerp 😉 stank, kosten, ongemak, milieu.

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?

Tweedelig, makkelijk op maat aan te passen, zit snel goed, nog geen lekkages.

6. Waar haal jij je luiers?

Kaatje katoen en bol.com. Ben wel ook druk aan het meekijken op marktplaats en Luiermarkt.

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving?

Wat apart, want leuk/interessant. Ik vertel er dan ook heel erg veel over en geef duidelijk en eerlijke antwoord op alle vragen. Ik hoop dan ook stiekem dat er meer mensen wasbaar gaan gebruiken.

8. Wat vindt je partner ervan?

Hij staat volledig achter me en maakt er zelf ook graag gebruik van gelukkig. De luiertaarten die we hebben gekregen staan nog steeds onaangetast stof te vangen.

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?

Toen mijn zoontje een golfje water uitspuugde: 'Ja, dat heb je met die luiers, als die vol zitten moet het vocht ergens anders heen.'

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken?

Laat je goed informeren via een consult en houd er rekening mee dat je misschien niet in een keer de juiste luier voor jouw kindje heb gevonden

Ook graag je ervaringsverhaal op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@wasbareluierwereld.nl o.v.v. Ervaringsverhaal

356 weergaven0 opmerkingen
bottom of page