top of page
  • Sjouke

'Mijn oudere kinderen maken ruzie om wie nu een luier uit mag kiezen'


Andrea (36) is tuin- en landschapsontwerper en samen met Gijs heeft ze 3 kinderen: Sanne (6, zindelijk), Tigo (4, alleen s’nachts wasbaar) en Milou (20 mnd, gedeeltelijk wasbaar). Lees hier haar verhaal

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers?

Een vriendin van mij was in verwachting van haar eerste. Zij vertelde over wasbare luiers en ik vond het een goed idee. Ik had toen al 2 kinderen die wegwerp droegen. Toen ik zwanger werd van de derde (Milou) heb ik wasbare luiers aangeschaft en een paar nachtluiers voor de andere twee. Mede omdat ik anders 3 verschillende maten luiers moest kopen voor mijn kinderen. Maar ook omdat ik een bijdrage wil leveren aan een beter milieu.

2. Fulltime of parttime?

Parttime: In het begin heb ik fulltime gebruikt (m.u.v. weekendje weg), maar nu alleen overdag en 's nachts wegwerp vanwege lekkage.

3. Wat is je favoriete luier en waarom?

Totbots Easyfit Binky. Ik vind het een handig systeem, alles in één en snel droog. Ik vind het wel jammer dat ze nu gauw doorlekken overdag. Voor de nacht heb ik Totsbots 2 delig Bamboozle Stretch, maar deze zijn voor de nacht ook niet meer droog te houden.

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?

Ik heb geen andere luiers gebruikt

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?

Alles in 1 van Totsbots. Mijn dochter wil niet graag blijven liggen dus hoef ik maar een systeem vast te maken.

6. Waar haal jij je luiers?

Ik heb ze gekocht bij een consulente van Kaatje katoen. Wanneer ik nu wat nieuws wil kijk ik op Facebook of webwinkels.

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving?

Veel moeders in mijn omgeving hebben de wasbare luiers niet eerder gezien. Maar ze zijn niet overgestapt, de prijs schrikt hun af maar ook het wassen van de luiers zien ze als veel werk. Anderen vinden het jammer dat ze het niet wisten en nu de kinderen al groot zijn kunnen ze het niet meer proberen. Ze zijn op het kdv ook positief.

8. Wat vindt je partner ervan?

Hij gebruikt ook wasbaar maar vindt het vervelend dat ze snel doorlekken en dat de kleertjes weer vervangen moeten worden. Hij vind het ook vervelend als hij de poep eraf moet schrapen.

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?

Mijn oudere kinderen maken ruzie om wie nu een luier uit mag kiezen.

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken?

Laat je goed informeren wat voor jullie het beste is. Ik vind het fijn dat ik niet iedere week luiers moet gaan kopen. Ik heb ze altijd in huis. Ik ben van mening dat het goed is voor het milieu, portemonnee en je kindje.

En van de printjes wordt je super vrolijk!

Ook graag je ervaringsverhaal op Wasbare Luierwereld? Mail naar blog@wasbareluierwereld.nl o.v.v. Ervaringsverhaal

290 weergaven0 opmerkingen
bottom of page