top of page
  • Sjouke

'Toen onze zoon geboren was vroeg hij na 6 weken of we al konden beginnen met de luiers, omdat d


Miranda is verpleegkundige psychiatrie & draagconsulente. Ze is getrouwd met Mike en samen hebben ze twee jongens in wasbare luiers: Felix (2) en Laurens (bijna 1). Lees hier haar verhaal.

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers?

Mijn nichtje gebruikte wasbare luiers en toen ben ik me tijdens de zwangerschap gaan informeren. Ik heb daarna tweedehands een pakket wasbare luiers gekocht.

2. Fulltime of parttime?

Fulltime (we bezitten wel een paar wegwerpnoodluiers, maar dit dus alleen voor nood). Bij onze eerste zoon konden we pas na 8-10 weken beginnen, omdat hij 8 weken te vroeg geboren is en daardoor erg klein was. De luiers die ik toen had, pasten nog niet. Bij mijn 2e zoon had ik ook Newborn luiertjes.

3. Wat is je favoriete luier en waarom?

Mijn favoriete luiers zijn Milovia overbroekjes met inleggers of (bij de oudste) een luierbroekje (zoals de bamboozle).

4. Wat is je minst favoriete luier en waarom?

Totsbots Easyfit, deze liepen bij ons erg snel uit.

5. Wat is je favoriete luierysteem en waarom?

Overbroekjes met voorgevormde luiersbroekjes eronder, dus 2 delig systeem.

6. Waar haal jij je luiers?

Babybum, Mooregreen, Pandababy en inmiddels meer in Duitsland, bij Die Beste Stoffwindeln en Stoffywelt.

7. Wat zijn de reacties uit je omgeving?

Leuk, grappig, mooi (als ze het ook echt gezien hebben). Maar de meesten vinden het eerst raar, hebben er geen voorstelling bij hoe leuk de wasbare luiertjes van nu zijn.

8. Wat vindt je partner ervan?

Mijn man vond het eerst maar niks, was ook een beetje boos toen ik besloten heb wasbare luiers te gaan gebruiken (en ze ook al gekocht had). Toen onze zoon geboren was vroeg hij na 6 weken of we al konden beginnen met de luiers, omdat de pampers toch best duur waren en we zoveel afval hadden. We moesten alleen nog een beetje wachten omdat mijn OneSize luiers nog niet bij ons zoontje van 2,5-3 kg pasten.

9. Nog iets grappigs meegemaakt met wasbare luiers?

Dat mijn collega's (draagconsulentes) waar ik me regelmatig mee tref, allen wasbare luiers gebruiken. Alle 5.... Verder heb ik nog meer nichtjes en een tante die wasbare (moderne) luiers gebruiken, erg leuk om te zien in eigen familie.

10. Nog goede tip(s) voor ouders die wasbare luiers willen gebruiken?

Verschillende systemen en merken uitproberen. Handig is een luierconsulente te vragen naar een workshop of en pakket met verschillende soorten en merken te huren. Ik heb zelf 2 keer een wasbare luierworkstop bij een consulente gehad en we hebben aan het begin ook een testpakket gehuurd.

311 weergaven0 opmerkingen
bottom of page