top of page

Een dag wasbaar luieren in het leven van...

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Hoe ziet een normale dag eruit als je wasbare luiers gebruikt? Is het zo verschillend? Is het veel werk of valt het in de praktijk reuze mee? Lees hier het verhaal van Elise die voor haar zoon Micha (19 maanden) wasbare luiers gebruikt.

7:30 / Ik hoor Micha gezellig kletsen in zijn bed, goedemorgen! Dat geklets betekent ook vaak dat de luier bruin is aan de binnenkant...Dus nog voordat ik hem uit bed haal maak ik snel zo’n 8 wasbare billendoekjes voor nu en de rest van de dag nat en stop ik ze in een open trommeltje voor bij de verschoonplek. Het inlegvel met de ontlasting gaat in de prullebak, de luier en billendoekjes in de luieremer en het overbroekje wordt te luchten gehangen voor nog een nachtje gebruik. 8:00 / In ons huishouden is het om de 3 dagen luier-wasdag. Gelijk ook de enige vastigheid in de wastijden, een ‘bijkomstigheid’ van mijn thuismoederschap. Maar laat ik er vandaag maar eens vroeg mee beginnen! Terwijl mijn man en Micha zich verder aankleden stop ik de luiers in de wasmachine voor het korte voorspoelprogramma en verzamel ik alvast de rest van het kleine 60 graden wasgoed om er zometeen bij te doen. En o ja, op de overloop staat ook nog een mand met schone luiers van de vorige luierwas. Opgeruimd in de houten kistjes aan de muur staat het toch echt een stuk leuker dan in de wasmand! 9:30 / Na het ontbijt, wat gespeel en huishoudelijk gerommel, verkassen we naar de zolder wat tevens de wasruimte is. Terwijl Micha de nieuwe inrichting op zolder verder onderzoekt, doe ik de rest van het wasgoed in de wasmachinetrommel voor het hoofdprogramma. En omdat Micha op dit moment flink grote plassen doet is het ook weer tijd voor een luierwissel. 11:30 / Tijd voor een middagslaap. En aangezien Micha daarna vaak nog een keer ontlasting heeft, let ik extra op of ik geen inlegvel vergeet in de luier! Als hij slaapt haal ik de schone was uit de wastrommel en hang ik snel alvast alle voorgevormde luiers op, aangezie die de langste droogtijd hebben. De rest komt later wel. 14:30 / Nog even voor de gezelligheid bij een vriendin langs en met de kinderen samen naar de speeltuin. Met net een verschoning achter de rug is het waarschijnlijk niet nodig, maar voor de zekerheid gaat er toch een kleine ‘wetbag’ en één schone luier mee: voor het gemak buitenshuis een ‘pocket’luier. 17:30 / De luier van Micha is flink nat, maar nog iets meer dan uur voordat hij naar bed gaat. Ook al kan ik ze na het wassen weer hergebruiken, het voelt op een of andere manier zonde om een ‘hele’ voorgevormde luier aan te doen voor een korte tijd. Dus vouw ik een hydrofiele doek in achten en stop ik het samen met nog een inlegger in een overbroekje. Perfect voor het laaste geplas van de dag van Micha! 19:30 / O ja, de rest van de schone was! Gelukkig is het met mijn man samen vlug klaar en kunnen we gelijk de afgelopen dag nog verder doornemen.


160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page