top of page
  • Sjouke

Ondernemer in beeld: Nappy's.nl

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Nappy's.nl. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Hallo allemaal! Ik ben Ilka, het gezicht achter Nappy’s.nl!

Ik ben 30 jaar, getrouwd met Marco en we zijn de ouders van een zoon van 3 jaar en een zoon van 1 jaar. Een derde kindje is onderweg! Ik ben afgestudeerd als wetenschapper op het gebied van jeugdproblematiek en ontwikkelingsstoornissen, maar ben kort na mijn afstuderen met Nappy’s.nl begonnen. Het grootste gedeelte van het werk doe ik alleen, maar ’s avonds en in het weekend is ook Marco een grote hulp. Die zeldzame keer dat ik zo ziek ben dat ik niet kan werken, komt hij het overnemen en krijgen de klanten alsnog hun pakketjes op tijd=)

Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen?

Tijdens de zwangerschap van onze oudste kwam ik het ergens tegen, helaas weet ik niet meer waar. De voordelen spraken me erg aan en grote nadelen zag ik eigenlijk niet. We hebben de gok gewaagd en gewoon van alles wat gekocht. Na de geboorte gingen we meteen van start, het één beviel goed, het ander wat minder. Dus sommige spullen werden verkocht en van andere kwamen er meer.

Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen?

Toen mijn oudste acht maanden oud was en we dus al acht maanden wasbare luiers gebruikten kwam er een mailtje van één van de webshops waar ik tijdens mijn zwangerschap wat luiers had gekocht. Ze gingen stoppen en vroegen naar eventuele geïnteresseerden voor een overname. Het mailtje kwam op zondag binnen en ik kreeg er kriebels van in mijn buik. Hoe gaaf zou dat zijn? Ik maakte een enthousiast mailtje terug en een week later zaten we al aan de koffie met de toenmalige eigenaren. Het klikte en de overname was snel een feit.

Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Het klantencontact. De lieve en dankbare berichtjes die je krijgt, omdat je mensen op wat voor manier dan ook geholpen hebt of positief verrast zijn. Dat soort kleine dingen voelen voor mij heel groot en geven mijn dag altijd een gouden randje. Dáár doe ik het voor. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken, positief te verrassen, te helpen (hoe moeilijk dat in sommige situaties ook is) en ze gewoon net een stukje meer persoonlijke aandacht te geven dan er verwacht wordt. Klanten zijn allemaal stukjes goud. Er is niets meer waard voor een bedrijf dan een tevreden klant. Dus ik probeer mensen altijd tevreden te maken, te houden en in zeldzame gevallen weer te maken. Daar word ik blij van!

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?

Geld verdienen;-) Daar ben ik nog niet zo goed in haha. Dat komt ook omdat we heel hard groeien en voortdurend nieuwe merken toevoegen. Dat kost heel veel geld, maar om iets te bereiken moet je bereid zijn om te investeren. Dus dat doen we en hopelijk verdienen we er ooit wel iets aan;-)

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?

Ik hoop dat de aandacht voor wasbare luiers langzaam blijft toenemen. Dat de vooroordelen langzaam verdwijnen. Ik hoop dat de wasbare luiers een serieuze optie worden voor een groot deel van de ouders in plaats voor een select clubje. Ik hoop dat ze steeds normaler gaan worden en dat er specialistische bedrijven blijven bestaan die mensen goed kunnen adviseren bij hun keuze voor een bepaalde luier.

​Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf?

Op de allereerste plaats de klantenservice, maar daarnaast ook het enorm uitgebreide assortiment dat momenteel al het grootste is van de Benelux. Daarbij zijn onze prijzen zo laag mogelijk en verzenden we snel.

Hoe ziet jouw normale werkdag er uit?

Ik ontbijt rond half 8 met Marco en de kinderen. Marco gaat om kwart voor 8 naar zijn werk. Ik ruim op en kleed de kinderen aan. Daarna start ik de computer op (hoewel ik vaak stiekem al tijdens het ontbijt de mail op mijn telefoon heb gecheckt) en ga ik mails lezen en beantwoorden. Als er de vorige avond weinig bestellingen zijn geplaatst heb ik soms even tijd om wat met de kinderen te doen, een duplobaan bouwen, een tekening maken of een ToetToet autobaan in elkaar knutselen;-) Maar ik gun me hier helaas niet vaak genoeg de tijd voor. Vaak ga ik na het checken van de mails beginnen aan het maken van pakketjes. Hier ben ik vaak de hele dag mee bezig, natuurlijk afgewisseld met de zorg voor de kinderen en ze ontdoen van sudocreme, viltstift, zalf, tandpasta, of iets anders wat ze gevonden hadden en wat ze een interessant smeerobject vonden. De pakketten worden aan het eind van de dag tussen 16.00 uur en 18.00 uur opgehaald. Als ze allemaal klaar staan ga ik de minder urgente mails die overdag zijn blijven liggen beantwoorden. Ook is dat de tijd om geleverde artikelen uit te pakken, te controleren, op te ruimen en weer online te zetten. Ik plaats nieuwe bestellingen bij leveranciers en maak eventueel nieuwe producten aan. Uiteraard plaats ik ook af en toe wat updates op Facebook en Instagram. Vaak plof ik even met de kinderen op de bank als de pakketten daadwerkelijk opgehaald zijn. Dan drinken we even wat met iets lekkers erbij en gaat vaak de tv even aan op een kinderzender. Afhankelijk van het werk wat er nog ligt duurt deze bank en chillsessie tot ik om 18.15 uur ga koken, of minder lang omdat ik toch nog even een uurtje wat wil doen. Maar dan ga ik met de laptop in de woonkamer zitten, en ben ik niet op mijn echte werkplek. Om 18.45 uur komt Marco thuis en eten we. Daarna is het opruimen, even spelen met de kinderen en dan het bedritueel. Tandjes poetsen, nachtluier aan voor de jongste, boekjes lezen, plassen voor de oudste, liedjes zingen of luisteren en dan nog honderd miljoen kusjes. Als de kinderen slapen ploffen we op de bank…..met de laptop. En dan zijn we eigenlijk weer de hele avond met de webshop bezig. Vaak gaan we dan de grotere bestellingen plaatsen, plannen we rekeningen in en overleggen we over nieuwe ideeën en dingen die er moeten gebeuren. Het kan altijd beter, en we hebben altijd honderd dingen op onze to-do list staan.

Wat is jouw favoriete luier en waarom?

Dit is echt de moeilijkste vraag van dit hele interview! Ik denk de SoftBums luiers, zowel de Echo als de Omni. Ik vind het verkleinsysteem revolutionair en zo ontzettend fijn. Daarnaast vallen ze prachtig slank en zijn ze op veel verschillende manieren te gebruiken. Als ze niet in de was zitten pak ik ze altijd als eerste. Daarna volgen de Alvababy pocketluiers, heerlijke degelijke luiers die altijd mooi zitten en goed werken voor mijn kinderen. En die printjes…zo mooi en zo divers!

Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven?

Ga het gewoon doen. De geijkte tips zijn natuurlijk om eerst te huren en/of een consult te volgen. Maar als je er uit bent en weet wat je wilt; ga het dan gewoon doen. Ga ervaren, ga leren, ga fouten maken en realiseer je dat alles wat nieuw is oefening vraagt en niet perfect kan of hoeft te gaan. Het is een geweldige wereld, maar het vergt vaak wat tijd en oefening om het lekker onder de knie te krijgen en de perfecte manier voor jou en je kind te vinden. Als je dat van tevoren al weet en accepteert, nou dan kan er helemaal niets meer mis gaan en dan worden het een paar fantastische wasbare luier jaren, met de vrolijkste waslijnen van de straat en de knapste gezondste billetjes van de hele buurt.

Aan wie/welke webshop geef je het stokje door?

Ik geef het stokje graag door aan Sjoukje van lieveluiers.nl. Zij heeft me een paar maanden geleden een heel groot pakket met luiers en leuke baby- en kinderproducten opgestuurd voor het goede doel dat ik dit jaar steun. Ik vond dit ontzettend lief en wil haar op deze manier nog een keer bedanken voor deze actie!


119 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page