• Sjouke

Ondernemer in beeld: Nappy's.nl

Bijgewerkt op: 21 jan 2020


Eén keer per maand brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Nappy's.nl. Ook graag met jouw onderneming in beeld op Wasbare Luierwereld? Mail naar info@sterkvoorwasbaar.nl o.v.v. Ondernemer in beeld

Hallo allemaal! Ik ben Ilka, het gezicht achter Nappy’s.nl!

Ik ben 30 jaar, getrouwd met Marco en we zijn de ouders van een zoon van 3 jaar en een zoon van 1 jaar. Een derde kindje is onderweg! Ik ben afgestudeerd als wetenschapper op het gebied van jeugdproblematiek en ontwikkelingsstoornissen, maar ben kort na mijn afstuderen met Nappy’s.nl begonnen. Het grootste gedeelte van het werk doe ik alleen, maar ’s avonds en in het weekend is ook Marco een grote hulp. Die zeldzame keer dat ik zo ziek ben dat ik niet kan werken, komt hij het overnemen en krijgen de klanten alsnog hun pakketjes op tijd=)

Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen?

Tijdens de zwangerschap van onze oudste kwam ik het ergens tegen, helaas weet ik niet meer waar. De voordelen spraken me erg aan en grote nadelen zag ik eigenlijk niet. We hebben de gok gewaagd en gewoon van alles wat gekocht. Na de geboorte gingen we meteen van start, het één beviel goed, het ander wat minder. Dus sommige spullen werden verkocht en van andere kwamen er meer.

Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen?

Toen mijn oudste acht maanden oud was en we dus al acht maanden wasbare luiers gebruikten kwam er een mailtje van één van de webshops waar ik tijdens mijn zwangerschap wat luiers had gekocht. Ze gingen stoppen en vroegen naar eventuele geïnteresseerden voor een overname. Het mailtje kwam op zondag binnen en ik kreeg er kriebels van in mijn buik. Hoe gaaf zou dat zijn? Ik maakte een enthousiast mailtje terug en een week later zaten we al aan de koffie met de toenmalige eigenaren. Het klikte en de overname was snel een feit.

Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk?

Het klantencontact. De lieve en dankbare berichtjes die je krijgt, omdat je mensen op wat voor manier dan ook geholpen hebt of positief verrast zijn. Dat soort kleine dingen voelen voor mij heel groot en geven mijn dag altijd een gouden randje. Dáár doe ik het voor. Ik vind het heerlijk om mensen blij te maken, positief te verrassen, te helpen (hoe moeilijk dat in sommige situaties ook is) en ze gewoon net een stukje meer persoonlijke aandacht te geven dan er verwacht wordt. Klanten zijn allemaal stukjes goud. Er is niets meer waard voor een bedrijf dan een tevreden klant. Dus ik probeer mensen altijd tevreden te maken, te houden en in zeldzame gevallen weer te maken. Daar word ik blij van!

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk?

Geld verdienen;-) Daar ben ik nog niet zo goed in haha. Dat komt ook omdat we heel hard groeien en voortdurend nieuwe merken toevoegen. Dat kost heel veel geld, maar om iets te bereiken moet je bereid zijn om te investeren. Dus dat doen we en hopelijk verdienen we er ooit wel iets aan;-)

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit?

Ik hoop dat de aand