top of page
  • Sjouke

Luiers leasen? Het kan!

Bijgewerkt op: 21 jan. 2020


ZWAAGDIJK-OOST Webshop BambooBaby.nl biedt in Nederland en België vanaf vandaag de mogelijkheid om voor een vast bedrag per maand wasbare luiers te leasen voor lange termijn. Je kunt hiermee profiteren van de voordelen van wasbare luiers en daarmee actief bijdragen aan een goed milieu.

Het concept

Een leasepakket bestaat uit 25-30 wasbare luiers, die je gebruikt voor een lange periode, voor een vast bedrag per maand. Tot nu toe kon je alleen luiers huren voor de maximale duur van een aantal weken, waarna alsnog hoge kosten volgden voor aanschaf. Het leasepakket wordt volledig op jouw wensen afgestemd onder persoonlijke begeleiding van één van de consulentes van BambooBaby. Het concept is flexibel; je kunt een aantal keer per jaar luiers wisselen voor een ander model of andere maat. Wanneer u de luiers van BambooBaby ontvangt, zijn ze voorgewassen en kunt u er direct mee aan de slag. Tijdens het gebruik van de luiers zorgt u zelf voor de reiniging ervan.

Financieel aantrekkelijk

Je betaalt maandelijks, waardoor je geen hoge aanschafkosten hebt voor de luiers. Dit verlaagt de drempel voor het gebruik aanzienlijk. Deze leaseconstructie brengt geen enkel (financieel) risico met zich mee; er zijn geen borg- of instapkosten en is maandelijks opzegbaar. Het maandbedrag is vergelijkbaar met de kosten van wegwerpluiers.

Circulaire economie

Het concept van luier-leasepakketten past binnen de ideeën van een circulaire economie. De luiers blijven eigendom van BambooBaby. De gebruiker is dus geen eigenaar. Je kunt luiers ruilen of terugsturen naar BambooBaby als jouw behoefte verandert. De luiers zijn duurzaam in gebruik, want ze gaan meerdere jaren mee en zijn te gebruiken voor meerdere kinderen.

Duurzaam

Wasbare luiers zorgen voor een afvalreductie van 1 ton per kindje, per luierperiode. Daarnaast is de CO2 uitstoot 1,5 tot 2,5 keer minder dan bij het gebruik van wegwerpluiers, zelfs wanneer men het wassen en drogen van de luiers meerekent. Voor de productie van wasbare luiers worden geen bomen gekapt en de impact op landbouwgrond is vele malen lager. Hoe schoon wil je jouw luiers hebben?

Gemeenten met duurzame doelstellingen

Onlangs heeft gemeente Rheden, die de duurzaamheid van ons product omarmt, een subsidie regeling opgesteld. Deze gemeente vergoedt per gezin een vast bedrag per maand.

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page