top of page
  • Sjouke

'Ik vind het erg mooi om met wasbare luiers afval te reduceren en zo het milieu te sparen'


Thabi (33) is theatermaakster en woont samen met Tom. Ze is vandaag precies 40 weken zwanger van hun eerste kind. Na de geboorte gaan ze wasbare luiers gebruiken. Lees hier over de aanloop naar hun beslissing en wat de verwachtingen zijn.

1. Hoe kwam je in aanraking met wasbare luiers? Via een goede vriendin van me. Ervoor had ik er nog niet van gehoord. Doordat zij het zelf gebruikte en mij (betrouwbare) gebruikers-informatie erover kon geven ben ik nieuwsgierig gemaakt.

2. Wat is voor jou de belangrijkste reden dat je wasbare luiers wil gebruiken?

Ik vind het erg mooi om met wasbare luiers afval te reduceren en zo het milieu te sparen. Ik schrok enorm toen ik hoorde hoeveel luiers je wekelijks weggooit, met een baby. Toen ik zwanger werd en mijn vriendin zo intensief ermee bezig zag, dacht ik waarom niet? Laat ik het gaan proberen! Ik vind het grappig om te merken dat de financiële prikkel niet eens zo doorslaggevend is, terwijl ik best prijsbewust ben. Maar misschien komt dat ook omdat ik nog geen luiers heb hoeven kopen.

3. Hoe denkt je vriend erover?

Mijn vriend vind het ook een goed idee. Zeker vanuit het milieu-oogpunt. Toch bracht hij In de aanloop naar de keuze, ook wel een goed twijfelpunt naar voren; zijn wasbare luiers wel handig voor als je onderweg bent? Is dat niet veel gedoe? De praktische adviezen van mijn vriendin trokken ons over de streep (daar zijn wetbags voor), waardoor we toch besloten ervoor te gaan.

4. Hoe ga je straks beginnen?

We gaan de eerste dagen beginnen met eco-vriendelijke wegwerpluiers, vanwege de meconium. En dan hoop ik snel over te gaan op wasbaar. We hebben al een newborn luier huurpakket met verschillende soorten merken in huis dus overstappen moet niet al te ingewikkeld zijn.

5. Wat zijn je verwachtingen?

Ik sta op het punt om te bevallen, dus het moment van gebruik moet nog komen. Ik ben wel benieuwd, naar het 'gebruiksgemak'. Ik hoop dat ik er snel handigheid in krijg en mijn vriend ook. Ik wil niet al te dogmatisch starten, maar ik vind wel dat we het goed moeten uitproberen. Ik hoop met wassen zo'n routine te vinden, dat ik niet hele dagen ermee bezig ben, aangezien ik na een paar maanden ga werken. Maar ik ga het ook gewoon rustig bekijken..stap voor stap.

288 weergaven0 opmerkingen
bottom of page