top of page
  • Sjouke

Great Cloth Diaper Change...wat is het eigenlijk?


Op 22 april aanstaande is het internationale 'Earth Day', oftewel dag van de Aarde.

Op deze dag zal dit jaar ook wereldwijd 'the Great Cloth Diaper Change' plaatsvinden. Maar wat is het eigenlijk?

The Great Cloth Diaper Change is een wereldwijde actie om wasbare luiers onder de aandacht te brengen. Elk jaar op dezelfde dag en op hetzelfde lokale tijdstip worden over heel de wereld zoveel mogelijk kinderen in wasbare luiers verschoond. In 2013 is deze actie voor het eerst georganiseerd door the Real Diaper Association, de Amerikaanse non-profit organizatie die zich inzet om wasbare luiers meer bekendheid te geven.

Elk jaar stijgt het aantal deelnemers voor dit internationale event. In 2015 deden er zo'n 7.441 deelnemers mee uit zo'n 19 landen!

Kijk hier voor een overzicht waar het evenement dit jaar wereldwijd wordt georganiseerd. Laten we hopen dat dit event snel komt overwaaien naar Europa!

Sterk voor Wasbaar organiseert dit jaar voor de eerste keer the Great Cloth Diaper Change (aanvang 11.00 uur) in combinatie met Luiermarkt Live in de regio Utrecht. Meer informatie vind je op de site van Sterk voor Wasbaar. Meedoen? Meld je even aan via dit adres.

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page