top of page

Maak wasbaar luieren nòg duurzamer!

Ik hoor je denken. Wasbare luiers gebruiken is toch al duurzaam? Ja, natuurlijk. Maar als je het al een tijdje doet kom je erachter dat het nog best wat aangescherpt kan worden. Met deze 6 tips gaat dat jou ook lukken.

1] Leg de poepluiers direct na de verschoning even apart in de wc. Op de vloer ofzo. Dat is niet vies, het valt allemaal reuze mee. Gewoon dicht wegleggen voldoet. Waarom zou je voor dat ene drolletje een volledige toiletspoeling gebruiken? Wacht tot je zelf naar de wc moet en kieper het drolletje er even bij. Ook plakpoep kun je gewoon met wc papier wegnemen en erbij gooien. Komt de ontlasting precies daar waar het hoort: in het riool.


2] Ga zelf ook over op wasbare doekjes als je plast en was ze mee met de luierwas. Je doet deze was toch al; zo ingewikkeld en meer werk is het niet.

Je kunt ervoor kiezen een apart wasnetje of wetbag hiervoor in de wc te hangen. Staat ook meteen leuk.


3] Sommige wasbare luiergebruikers weten het niet, maar de meeste inlegvellen kun je nog een aantal keren meewassen met de luierwas als er alleen in is geplast. Scheelt weer de productie van nieuwe inlegvellen!


4] Heeft je kindje alleen een drolletje gedraaid zonder geplast te hebben? Kieper het drolletje dan in de wc en leg een schoon doekje in de luier. Een wasbaar bilendoekje bijvoorbeeld.


5] Zijn je pockets of alles-in-een luiers echt op? Gebruik ze als poppenluier of zwemluier (bij de alles in een luier moet je wel even het flapje wegknippen; het flapje kun je nog als extra booster gebruiken)!


6] Last but not least: leg je kindje ook eens met blote billen op een doek. Of op een handdoek die je al eens gebruikt hebt om je schone lijf mee af te drogen. Vind je kindje ook fijn!
86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page