top of page

Ondernemer in beeld: Wasbaar & Zo

Een aantal keer per jaar brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop of het bedrijf dat zich bezighoudt met wasbare luiers. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Wasbaar & Zo.

Ik ben Marije de Meij, ik ben getrouwd met Mart en samen hebben we 2 zoontjes van 3 en 1 jaar oud. Voordat ik in de luiers zat was ik maatschappelijk werkster en nog weer daarvoor gaf ik danslessen en optredens. Ik hou van mensen om me heen, dansen, zingen.


Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen? Toen ik zwanger was van mijn eerste ben ik me gaan verdiepen in wasbare luiers. Ik kende eigenlijk niemand die het gebruikte en kon ook geen fysieke winkels vinden om ze te bekijken en uitleg te vragen. Ik heb veel research online gedaan en toen maar gewoon wat besteld!


Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen? Toen ik na wat opstart problemen heel enthousiast begon te worden over wasbare luiers begon dit idee in mijn hoofd te vormen. Het lijkt me zo mooi als meer mensen ontdekken hoe handig en fijn wasbare luiers zijn in gebruik. Vanwege alle voordelen vind ik het op zoveel vlakken een product met veel kansen voor het milieu maar ook voor de ouders en kindjes zelf. Ik merk in mijn omgeving dat er nog zoveel vooroordelen zijn en mensen echt niet een (goed) beeld hebben hoe de luiers eruit zien en hoe je ze gebruikt. Het lijkt me tof dit meer zichtbaar te laten worden zodat er steeds meer ouders de overstap maken.


Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk? Als mensen enthousiast reageren nadat ze een poosje wasbare luiers hebben gebruikt. Ik ben dan helemaal blij!

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk? Soms mis ik het sociale aspect, ik droom er wel van om mijn bedrijf aan iets maatschappelijks te koppelen zoals een dagbestedingsplek waarin mensen met afstand tot de arbeidsmarkt mee mogen draaien en ik ze hierin kan begeleiden. Daarnaast vind ik het wel lastig als mensen niet enthousiast zijn voor wasbare luiers als ze niet zo goed weten hoe het werkt. Ik wil dan graag overtuigen en soms is het gewoon loslaten en weer doorgaan!

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit? Hopelijk is het dan nog veel bekender. Ik hoop dat mensen het steeds meer in hun omgeving zien waardoor het eerder raar is als je voor wegwerp luiers kiest ipv wasbaar. Het lijkt me heel tof als daar een kantelpunt komt! Ik hoop dat gemeentes hierin ook kunnen ondersteunen door subsidies te verstrekken. Liever geven ze geld uit om mensen te helpen wasbare luiers te gebruiken dan dat ze hun geld uitgeven om wegwerpluiers te verbranden.


Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf? Ik ben heel persoonlijk betrokken. Ik vind het belangrijk dat ik echt mee kan denken met ieders persoonlijke situatie om de beste luiers te kunnen kiezen. Daarnaast liggen de luiers van Wasbaar & Zo inmiddels in 5 verschillende winkels. Hier organiseer ik ook regelmatig info momenten. Op deze manier zien mensen de luiers liggen en kunnen ze er even aan voelen. Hierdoor komen niet alleen mensen die het bewust intikken op google uit op wasbare luiers maar zien mensen ze in de winkels liggen.


Hoe ziet jouw normale werkdag er uit? Als de kids thuis zijn werk ik niet veel maar ik neem ze dan wel mee om even een pakketje af te geven als ik een bestelling heb. Ze mogen dan postbode spelen. Als de kids bij oma of bij de opvang zijn werk ik mijn webshop bij, ga ik langs bij iemand voor een consult of ga ik lang bij een winkel om te kijken of er nog producten aangevuld moeten worden. Ik probeer regelmatig iets te posten op social media.


Wat is jouw favoriete luier en waarom? Ik ben fan van de HuDa binnenluier met een bamboolik overbroekje. Ik vind bamboolik een fijn en mooi vallend overbroekje en ik vind de visie achter het merk tof. Alles is in Europa geproduceerd en ze werken ook met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. HuDa is fijn omdat het een slank vallende luier is. Ik vind wel dat hij er lang over doet om te drogen in de winter! De All in One luiers van Blümchen zitten bij mijn jongste zoontje ook erg mooi. Die pak ik er vaak bij als ik op pad ben omdat mijn zoontje echt totaal niet stil wil liggen tijdens het verschonen.


Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven? Vraag advies via een consult en laat iemand je alles uitleggen en meedenken met je wensen en situatie. Ben je nog niet overtuigd ga dan eerst huren. Zeker een new born huurpakket is zo fijn. Je hebt dan een mooi passende luier voor de eerste maanden en kan gelijk ontdekken welke luiers je fijn vindt. De one size luiers zitten de eerste 2/3 maanden namelijk echt nog heel groot! Investeren in een new born maat is relatief duur voor de korte periode die je ze maar gebruikt. Als je vervolgens enthousiast bent om ervoor te gaan en je weet welke luier je fijn vindt kun je de volgende maat zelf aanschaffen die mee gaat tot zindelijkheid. En loop je tegen problemen aan tijdens het gebruik, trek dan ook aan de bel. Het is zo zonde dat je de luiers in huis hebt en het toch niet meer gebruikt omdat je ergens tegen aanloopt. Voor elk probleem is een oplossing dus vraag dan hulp :)


Voor meer informatie overWasbaar & Zo kijk op de website https://www.wasbaarenzo.nl/ of het Instagram account https://instagram.com/wasbaarenzo.

.

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page