top of page

Ondernemer in beeld: Het Luierhuis

Een aantal keer per jaar brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop of het bedrijf dat zich bezighoudt met wasbare luiers. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Het Luierhuis.

Mijn naam is Laura Beijn, zelfstandig ondernemer. Ik zeg wel eens creatief duizendpoot.

Binnen mijn werkzaamheden valt van alles: fotografie, grafisch ontwerp en vaak wel baby of gezin gerelateerd. Keuzes maken is nooit mijn sterkste punt geweest dus ik neem eigenlijk alles aan wat op mijn pad komt en wat goed voelt.

Ik heb twee dochters en een fantastische man, we wonen met zijn vieren (en nog een zooitje kippen en twee buitenkatten) in het paradijs.


Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen? In 2016 waren we in verwachting van de oudste. Ik las alles wat los en vast zat over zwangerschap en baby’s en stuitte op een piepkleine advertentie over wasbare luiers. Ik was direct enthousiast en ging op onderzoek uit. Mijn vriendinnen lachten me letterlijk uit en zeiden dat het schattig was dat ik het een kans wilde geven. Dat maakte me onzeker, maar dankzij mijn man die zei dat we lekker doen wat we willen, hebben we toch doorgezet.


Het Luierhuis begon vrij spontaan. Met 17 maanden was mijn jongste dochter plotseling zindelijk. We hadden inmiddels 5 jaar wasbaar luier ervaring en ik was groot fan én had een berg kennis in mijn hoofd. Deze kennis wilde ik bundelen, zodat hij toegankelijk was voor iedereen die het leuk vindt. Ik heb een gezonde afkeer tegen asociale media maar weet dat je zo op een relatief makkelijke manier veel mensen kunt bereiken dus dacht, hoppa, ik gooi het op een Instagram kanaal.


Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk? Het Luierhuis is (helaas) niet mijn werk. Ik haal er veel plezier uit, maar levert me verder niks op. Ik zie het als een soort goede doelen werk mensen het milieuvriendelijkere alternatief van de wegwerpnorm te laten zien. Mijn zelfstandig werk is geen dag hetzelfde, ik ben ontzettend vrij. Het creatieve en mensenwerk zorgt voor veel voldoening. Nooit werk ik voor geld, altijd voor blijheid en geluk. Geld volgt (meestal) als vanzelf.

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk? Sinds vier jaar ben ik tegen wil en dank zelfstandig ondernemer. 12 jaar lang werkte ik voor een baas, dat vond ik heel erg fijn. Maar vooral omdat ik daar ook heel veel vrijheid kreeg en wel een financiële zekerheid had. Dat die zekerheid er nu in mijn eigen bedrijf niet meer is, maakt de verantwoordelijkheid zwaar en zorgt voor meer zorgen. Maar goed, dat ik het ook zelf blijk te kunnen geeft weer zelfvertrouwen.

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit? Over tien jaar is wasbaar de norm, wegwerp wordt dan voor nood gebruikt.


Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf? Kenmerkend voor het Luierhuis is laagdrempelig en met humor informatie over wasbare luiers toegankelijk maken. Geen wijzende vinger als je wel wegwerp gebruikt. Mensen voelen zich er welkom.


Hoe ziet jouw normale werkdag er uit? Een werkdag begint met ontbijten, kind naar school, kopje koffie met de man en het jonge kind wat thuis is. Dan is het dus nooit een dag het zelfde, soms (vaak) werk ik stiekem even aan het Luierhuis omdat ik het altijd tussendoor doe en op werkdagen even echt tijd kan maken. Vaak werk ik aan twee of drie projecten binnen mijn bedrijf tegelijk. Soms bewerk ik foto’s na en lever ze op. Soms ontwerp ik een logo of huisstijl, soms heb ik overleg met klanten, soms zit ik een hele dag te schilderen voor een geboortekaartje en soms, helaas te vaak haha zit ik gefrustreerd te schelden omdat ik heel de dag administratie bij zit te werken en daar zelfs na vier jaar nog steeds niks van snap en een bloedhekel aan heb.


Wat is jouw favoriete luier en waarom? Favoriete luier is de wasbare luier. En verder hou ik enorm van maatwerk. Dankzij het consulentschap wat ik vijf jaar lang gedaan heb, heb ik veel verschillende soorten luiers getest. Favoriet hangt een beetje van het kind en de fase af maar prefolds in een Buttons Super overbroekje vond ik altijd een fijn en simpel systeem. De Lighthouse aio supreme vind ik erg mooi slank en prachtige pasvorm en toch een prima absorberend vermogen. De Hu-da voorgevormde is zeker ook een favoriet. Nou ja weet je, dit lijstje kan bij mij eindeloos door gaan haha!


Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven? Als je overweegt met starten zou ik zeggen: gewoon doen. Vraag een buurvrouw, vriendin, vage kennis om eens wat te lenen met wat uitleg. Sla niet direct honderden euro's stuk op een compleet pakket maar ga lekker op je gemak wat uitproberen. Huur eens wat, volg een consult of koop eens die ene luier die je gewoon mooi vindt en ga er voor.


Voor meer informatie over Het Luierhuis kijk op de website https://luierhuis.nl of het Instagram account https://www.instagram.com/luierhuis/.

.

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page