top of page

Ondernemer in beeld: Pina-Luiers

Een aantal keer per jaar brengen we een ondernemer in beeld om meer te weten te komen over de persoon achter de webshop of het bedrijf dat zich bezighoudt met wasbare luiers. Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Pina-Luiers.


Hi, mijn naam is Jeanine, founder van Pina-Luiers. Samen met Marcel, onze zoon Ilja en eigenwijze teckel Babs woon ik tussen de weilanden in het dorp waar ik ben opgegroeid. Ik kom uit een ondernemersfamilie en heb altijd geweten dat ik op een bepaald moment een eigen onderneming zou starten.


Hoe en wanneer ben je zelf met wasbare luiers in aanraking gekomen? Toen ik in verwachting was van Ilja las ik iets over wasbare luiers. Ik ben me er toen in gaan verdiepen en voor mij was het vrij logisch om de keuze te maken voor wasbaar. De vooroordelen van mensen (die het zelf nog nooit gedaan hadden) hebben ons niet tegen gehouden om het toch te proberen. Door al die verschillende systemen leek het wel ingewikkeld maar ik dacht, ik zie het wel! Als het niks is dan weten we dat ook weer. Maar al snel ervaarden wij dat wasbaar veel fijner is. Na een paar maanden wasbaar gingen we als gezin een weekje op vakantie. We kozen ervoor om die week wegwerp te gebruiken. De chemische lucht, spuitluiers en de grote berg afval gaven ons de bevestiging dat we de juiste keuze hadden gemaakt!


Hoe kwam je op het idee om een webshop met wasbare luiers te beginnen? Bij de start van ons wasbare luier avontuur heb ik veel meegelezen op een Facebook groep over wasbare luiers. Ik las daar regelmatig dat ouders wel graag wasbare luiers wilden proberen of gelijk fulltime voor wasbaar wilden gaan, maar dat ze niet de mogelijkheid hadden om in één keer een grote investering te doen om de luiers aan te schaffen. Die drempel nemen we bij Pina-Luiers weg. Wij bieden een kwalitatief zeer goed tweedelig luiersysteem, welke je in termijnen kunt betalen. Je bepaalt zelf wat je maandelijks kunt missen en in hoeveel maanden je het pakket wilt betalen. Zonder extra kosten. Natuurlijk mag je er ook voor kiezen om je aankoop gelijk af te rekenen. Zo bieden we iedereen de kans om de beste keuze te maken voor je kindje en het milieu.


Waar haal jij de meeste voldoening uit in je werk? Eigenlijk geniet ik van het hele proces. Het ontwikkelen van onze producten was al een hele reis. Het is hard werken tot je uiteindelijk het product in handen hebt waar je 100% achter staat. Nu we live zijn krijg ik extra energie van de positieve reviews. Dan weet je dat je op de goede weg zit!

Wat vind je de grootste uitdaging in je werk? Als startende onderneming zijn er zo veel dingen die opgepakt moeten worden en beter kunnen. De kunst is om je erbij neer te leggen dat je niet alles tegelijk kunt doen. Ik verdeel mijn to-do list in kleine stapjes zodat ik het overzicht kan bewaren en kan focussen op de dingen die op dit moment de meeste impact maken.

Hoe ziet de luierwereld er volgens jou over 10 jaar uit? Mijn droom is dat we over een aantal jaar zeggen: Gek hé, dat ze vroeger luiers weggooiden? Een beetje net zoiets als de sigaretjes in een glaasje op tafel tijdens een verjaardag. Gelukkig zijn ministeries, gemeentes, verloskundigen en zelfs de afvalverwerkers zelf meer en meer ervan bewust dat er iets moet gebeuren aan de grote hoeveelheden luierafval. Er ontstaan steeds meer initiatieven om de keuze voor wasbaar te stimuleren.


Wat is nu echt kenmerkend / karakteristiek voor jouw bedrijf? Met alles wat we doen, houden we het welzijn van de wereld voor ogen. Zowel op de natuurlijke, industriële en de sociale aspecten. Wij geloven: “een betere wereld begint bij jezelf”.


Hoe ziet jouw normale werkdag er uit? Het verschilt heel erg wat er die dag op de planning staat. Gesprekken met leveranciers of resellers, klantvragen beantwoorden, social media content maken, een blog schrijven, een kennissessie geven of volgen en pakketjes versturen. Dat maakt het zo leuk, geen dag is hetzelfde!


Wat is jouw favoriete luier en waarom? Pina-Luiers natuurlijk 😉! Het tweedelige systeem met een voorgevormde luier is veruit het meest betrouwbare systeem dat er bestaat. Geen wonder dat we bij Pina-Luiers dit systeem hebben gekozen bij de ontwikkeling van onze eerste collectie.


Wat wil je ouders die willen starten met wasbare luiers nog meegeven? Wees niet bang om het te proberen! Echt waar, het wassen wordt heel snel onderdeel van je wekelijkse routine en je gaat de voordelen heel snel zelf ervaren. En vergeet niet, het is niet alles of niks. Je kunt ook een paar dagen per week voor wasbaar gaan of alleen als je daar zin in hebt. En heb je vragen of hulp nodig, ik help je graag!


Voor meer informatie over Pina-Luiers kijk op de website https://pina-luiers.nl of het Instagram account https://www.instagram.com/pina.luiers/.

.

37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page